Onlangs hadden we een parel van een auto op onze vermogenstestbank, klaar voor onze chiptuning. Je hoeft niet persé een liefhebber van Audi te zijn, om toch al het moois in deze auto te bewonderen. Hoewel de Audi RS6 al een snelheidsduivel ansicht is, wordt het met dit soort auto’s des te aantrekkelijker om er het maximale uit te halen. Met veel plezier zijn we dan ook aan de slag gegaan met de chiptuning van deze schoonheid.

Resultaat van de chiptuning

Natuurlijk is het altijd al een groot plezier om de chiptuning van een Audi RS6 te mogen doen, maar het resultaat is natuurlijk ook hetgeen waar wij naar uit kijken. En eerlijk is eerlijk, de resultaten mochten er zijn! Deze Audi RS6 4.0 V8 TFSI beschikte vanuit zichzelf al over 577.1 PK, maar we zouden Auto-chippen.nl niet zijn als we daar niet meer uit konden halen. De Pk’s werden verhoogd naar 670.5 PK! De brandende vraag is dan altijd in hoeveel seconden we deze auto dan van 0 tot 100 kunnen laten lopen. Het antwoord daarop kunnen we nooit met zekerheid geven. Feit is wel dat deze snelle schoonheid vanuit zichzelf al van 0 tot 100 kilometer per uur raast in slechts 3,9 seconden, dus misschien is het toepasselijker om ons zelf af te vragen in ‘hoe weinig’ seconden dit zal zijn na het chippen! Ook het aantal Newtonmeter is een goede graadmeter bij een chiptuning als deze, want die verhoogde van 766.7Nm naar 943.6Nm.

Zoals je kunt lezen is er echt het maximale uit de chiptuning gehaald, maar uiteraard binnen de verantwoorde capaciteit van de auto en motor.