Chiptuning t.o.v. Powerbox

De reden waarom wij juist NIET voor een powerbox/blackbox kiezen is alsvolgt:

Naast de ’normale’ chiptuning, dat wil zeggen optimaliseren van de software in het motormanagementsysteem, wordt er vaak de mogelijkheid geboden om een extra besturingseenheid te installeren de zogenaamde “black box” of “powerbox”.

Tussenkomst van de Powerbox

Deze apparaten worden tussen het motormanagementsysteem en de randapparatuur aangesloten. Hierdoor worden de sensormetingen in het motormanagementsysteem vervalst. Het gevolg hiervan is dat het motormanagementsysteem de vervormde lezingen corrigeert en daarmee een verkeert injectie profiel produceert.

Doordat alle andere parameters onaangepast blijven zal dit nooit 100% werken zoals het hoort. En daardoor kunt u juist problemen verwachten. Doordat dus “vermomde” en dus verkeerde metingen richting het motormanagementapparaat gaan ontstaan dus verkeerde metingen en neemt er een onjuist motormanagement plaats, wat vaak leidt tot een sterke rookontwikkeling en dus hogere emissies.

Geen Powerbox bij ons

Het punt is dat door sommige van deze dozen, de motor controlerende functies worden overschreven. Dit kan aanzienlijke invloed hebben op de duurzaamheid van de motor en ook maar geringe vermogenswinsten opleveren. We distantiëren ons duidelijk van deze alternatieven en bieden chiptuning aan op een hoog kwaliteitsniveau!