Chiptuning lijkt vaak alleen maar voorbehouden aan auto’s die al een sportief karakter hebben. Maar dat is niet altijd waar, want zo hebben wij onlangs de chiptuning van een Volkswagen Caddy 2016 2.0TDI CR verzorgd. Een Volkswagen Caddy biedt vanuit zichzelf al veel rijcomfort, maar ook hier valt er meer onder de motorkap vandaan te halen dan je zou verwachten. Dat is dan ook wat we hebben gedaan en dus is het tijd om meer te vertellen over de details van deze chiptuning.

De resultaten van de chiptuning voor deze Volkswagen Caddy

We hebben een flinke winst in de Pk’s kunnen realiseren bij de chiptuning van de Volkswagen Caddy 2016 2.0TDI CR. Deze auto beschikte oorspronkelijk over 100.9 PK en dat is door de chiptuning bijna verdubbeld naar 170.4 PK. Daarnaast is ook het aantal Nm’s aanzienlijk veranderd, deze Volkswagen Caddy ging van 245.5Nm naar 353.4Nm!

Handig weetje voor de liefhebber van onze chiptuning

Een behoorlijke toename in vermogen voor een auto die doorgaans alleen wordt gezien als functionele bedrijfswagen, nietwaar? Een handige anekdote; veel 2.0TDI CR motoren van VAG kunnen naar dit vermogen worden gechiptuned. Dat geldt voor de 75Pk, 102Pk, 122Pk en de 150Pk uitvoeringen.