Wij zijn in verband met de zomervakantie gesloten van  15 juli t/m 29 juli 2024.

Stap 1: Kies uw merk

Stap 2: Kies uw model

Stap 3: Kies uw generatie

Stap 4: Kies uw type

Wat is chiptuning?

Chiptuning is een populaire techniek die wordt gebruikt om de prestaties van een voertuig te verbeteren. Het houdt in dat de software die verantwoordelijk is voor de motorprestaties van een voertuig wordt aangepast of geoptimaliseerd.

Bij moderne voertuigen wordt de motorprestatie grotendeels geregeld door de Electronic Control Unit (ECU), ook wel de motorregelmodule genoemd. De ECU is verantwoordelijk voor het beheren van verschillende parameters, zoals brandstofinjectie, turbodruk, ontstekingstiming en gaskleprespons. Door de software van de ECU aan te passen, kan de motorprestatie worden geoptimaliseerd.

Bij chiptuning wordt de originele software van de ECU vervangen door aangepaste software, die de motorparameters optimaliseert voor betere prestaties. Dit wordt meestal gedaan door een gespecialiseerd bedrijf dat de benodigde kennis en ervaring heeft op het gebied van chiptuning.

Het doel van chiptuning is meestal om de kracht en het koppel van de motor te verhogen, waardoor het voertuig sneller en responsiever wordt. Dit kan leiden tot verbeterde acceleratie en hogere topsnelheden. Bovendien kan chiptuning (eco-tuning) ook het brandstofverbruik optimaliseren, waardoor het voertuig efficiënter wordt.

Chiptuning kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het voertuig en de gewenste resultaten. De meest voorkomende vormen van chiptuning zijn:

  1. ECU Remapping: Dit is de meest gebruikelijke vorm van chiptuning. Bij ECU remapping wordt de originele software van de ECU aangepast of vervangen door aangepaste software. Hierbij worden de motorparameters geoptimaliseerd om de prestaties te verbeteren.
  2. Plug-and-Play Modules: Dit zijn externe apparaten die tussen de ECU en de sensoren worden geplaatst. Ze passen de gegevens die naar de ECU worden gestuurd aan om de motorprestaties te optimaliseren. Deze modules zijn meestal eenvoudig te installeren en te verwijderen. Deze mogelijkheid bieden wij overigens niet aan.
  3. Piggyback Systemen: Dit zijn vergelijkbaar met plug-and-play modules, maar ze werken parallel aan de bestaande ECU. Ze lezen de gegevens van de sensoren, passen ze aan en sturen ze door naar de ECU. Dit type chiptuning kan meer geavanceerde aanpassingen mogelijk maken. Ook deze mogelijkheid staat niet in ons assortiment.

Het is belangrijk op te merken dat chiptuning risico’s met zich mee kan brengen als het niet goed wordt uitgevoerd. Een onjuiste afstelling kan leiden tot overmatige slijtage van de motor, hogere temperaturen, een verhoogd brandstofverbruik of zelfs motorschade. Daarom is het belangrijk om chiptuning uit te laten voeren door een betrouwbare en ervaren specialist.

Bovendien kan chiptuning ook de garantie van het voertuig beïnvloeden. In veel gevallen zal het modificeren van de ECU-software de fabrieksgarantie ongeldig maken. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden voordat u besluit uw voertuig te laten chiptunen.

Het is altijd verstandig om grondig onderzoek te doen voordat u besluit uw voertuig te laten chiptunen. Raadpleeg een betrouwbare specialist en bespreek uw specifieke wensen en behoeften. Ze kunnen u helpen begrijpen welke vorm van chiptuning het meest geschikt is voor uw voertuig en u adviseren over de mogelijke risico’s en voordelen.

Gecertificeerde tuning software

Met jarenlange ervaring in chiptuning zijn wij een onderdeel van www.dtmobility.com welke een bekende speler op het gebied van software optimalisatie is met meer dan 10 jaar ervaring in het luxe segment.

Perfectie is hetgeen wat wij nastreven. Uiteraard op verantwoorde wijze en binnen vastgestelde veiligheidsmarges, vandaar dat wij ook enkel gecertificeerde tuning software verkopen welke extern gewaarborgd zijn door www.vestcertificering.nl en bevestigd worden door een certificaat.

R8 Dyno (2)

Werkwijze

De originele software wordt uit gelezen door een speciale datareader. Met speciale software kunnen de gegevens worden weergegeven en vervolgens worden geoptimaliseerd. Na het veranderen van de uitgelezen data (mapps), wordt de geoptimaliseerde data terug naar het motormanagementsysteem geüpload.

Veelgestelde vragen

– Wat zijn de voordelen van chiptuning?
– Is chiptuning legaal?
– Wat kost chiptuning?

We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Vragen of een afspraak maken?

Mocht uw auto onverhoopt niet in de lijst staan, dan kan het zijn dat wij deze eerder nog niet in behandeling hebben gehad. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over chiptuning? We beantwoorden graag al uw vragen of neem contact op om direct een afspraak in te plannen. We zijn eenvoudig bereikbaar via telefoon, mail en WhatsApp.

Vraag chiptuning aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden!

=