ECO-tuning

Waarom juist ECO-tuning?

In tijden van dure brandstofprijzen is ECO-tuning voor dieselmotoren steeds vaker de oplossing. De nadruk ligt hier niet op optimale prestatieverbeteringen, maar juist op het verminderen van het brandstofverbruik van uw auto.

Het rendement van de motor wordt gewijzigd door het optimaliseren van de software, zodat bij normaal rijgedrag, uw brandstofverbruik tot wel 15% verminderd kan worden . Door het optimaliseren van de software zal uiteindelijk het vermogen en koppel van de motor wel iets toenemen maar niet zoals u dit kunt verwachten bij een chiptuning.

Voor wie is ECO-tuning de beste keuze?

In principe voor iedereen die jaarlijks vele kilometers rijdt. In het algemeen komen potentiële besparingen voor tussen 6% en 14%. Welke verbeteringen er uiteindelijk bereikt worden hangt vooral sterk af van het type voertuig en het rijgedrag van de desbetreffende bestuurder.

ECO-tuning word mogelijk gemaakt door de software van de auto zo te optimaliseren dat voornamelijk het vermogen van de motor licht verhoogd word in het lage toerentalgebied waardoor de efficiency toeneemt

Door een lichte verhoging van het vermogen en dus een net wat eerdere koppelverhoging in combinatie met een aantal aanpassingen in de motorregeleenheid van de auto word de motor uiteindelijk efficiënter. Mits de bestuurder hetzelfde rijgedrag vertoont natuurlijk.

Door middel van het eerder op kunnen schakelen naar een hogere versnelling kan zeer veel brandstof bespaard worden zonder verlies van prestaties. De vooral lichte toename van het koppel zorgt bovendien voor een verbeterde rijervaring en voelt de auto tevens ook een stuk vlotter aan.

Combinatie van chiptuning en ECO-tuning?

Zou u graag meer vermogen én ook brandstof willen besparen? Ook dit is mogelijk bij ons!!
Aangezien wij onze eigen software schrijven in tegenstelling tot de meeste ‘’chiptuners’’ is het bij ons mogelijk uw persoonlijke wensen aan ons door te geven die wij in uw softwareoptimalisatie kunnen meenemen. Wij zijn voorzien van een eigen vermogenstestbank waardoor wij dus ook daadwerkelijk de toegenomen vermogensverschillen zwart op wit aan u tonen.

Tevens staan wij ook achter het gezegde ‘’meten is weten’’ en hebben wij de vermogenstestbank ook nodig om überhaupt onze software zelf te kunnen schrijven en te kunnen testen.
Wij kunnen dus voor u de software van uw auto zo optimaliseren dat uw auto dus juist meer koppel en vermogen levert en er tevens ook een brandstofafname plaats vindt. Bovendien zal de auto ook meer souplesse vertonen waardoor u als bestuurder een veel aangenamere rijervaring zult beleven.
Echter kunnen wij u niet de vermogenstoename beloven zoals u deze kunt vinden in onze database voor chiptuning aangezien wij ons dan meer zullen richten op brandstofbesparing dan vermogenswinsten.

Auto’s die door ons in het verleden al een upgrade van de software Chiptuning/ECOtuning voorzien zijn hadden een gemiddelde van 9% brandstofbesparing.
Andere chiptuners beloven vaak veel hogere percentages maar uit ervaring die wij in de loop der jaren opgebouwd hebben is de realiteit vaak anders. Tevens is het een belangrijk punt dat wij hiervoor geen vast percentage kunnen beloven aangezien iedereen een eigen rijstijl heeft, en de ene persoon bijv. veel meer op de snelweg rijdt of juist andersom.