Stap 1: Kies uw merk

Stap 2: Kies uw model

Stap 3: Kies uw generatie

Stap 4: Kies uw type

Stage 2

Stage 2 tuning is een term die wordt gebruikt in de wereld van chiptuning en prestatie-upgrades voor auto’s. Het verwijst naar een specifiek niveau van tuning dat meer geavanceerd is dan de basischiptuning (stage 1) en extra modificaties aan het voertuig vereist om de prestaties verder te verbeteren.

Bij stage 2 tuning worden verschillende componenten van het voertuig aangepast om de prestaties en het vermogen te verhogen. De belangrijkste wijzigingen omvatten meestal:

  1. Chiptuning: Net als bij stage 1 tuning wordt de software van de Electronic Control Unit (ECU) aangepast om de motorparameters te optimaliseren. Deze aanpassingen omvatten het verfijnen van de brandstofinjectie, turbodruk, ontstekingstiming en andere parameters. Dit resulteert in een verhoogd vermogen en koppel, en verbeterde prestaties van de motor.
  2. Uitlaatsysteem: Een belangrijk onderdeel van stage 2 tuning is het upgraden van het uitlaatsysteem. Dit omvat vaak het vervangen van de standaard downpipes door high-performance downpipes met minder beperkingen en een grotere diameter. Hierdoor kan de motor beter ademen, wat resulteert in een verbeterde gasstroom en vermogenswinst.
  3. Luchtinlaatsysteem: Een ander essentieel onderdeel van stage 2 tuning is het upgraden van het luchtinlaatsysteem. Dit kan onder andere bestaan uit het vervangen van het luchtfilter door een high-flow luchtfilter en het installeren van een performance-inlaatspruitstuk. Deze wijzigingen zorgen voor een verbeterde luchtstroom naar de motor, waardoor het vermogen verder wordt verhoogd.
  4. Intercooler: Bij stage 2 tuning wordt soms ook een verbeterde intercooler geïnstalleerd. De intercooler helpt de inlaatlucht af te koelen na compressie door de turbocharger, waardoor een dichtere en koelere luchtstroom naar de motor wordt geleverd. Dit draagt bij aan een hogere vermogensoutput en verbeterde prestaties.
  5. Remmen en ophanging: Om de extra kracht en snelheid van de stage 2 tuning aan te kunnen, kan het nodig zijn om de remmen en ophanging te upgraden. Dit kan bestaan uit het installeren van performance-remklauwen en grotere remschijven, evenals het upgraden van de schokdempers, veren en stabilisatorstangen om de wegligging en het rijgedrag te verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat stage 2 tuning meer geavanceerd is dan stage 1 en vaak gepaard gaat met hogere kosten en mogelijke garantieverlies. Daarom is het belangrijk om een gespecialiseerd bedrijf of een ervaren tuner te raadplegen die bekend is met stage 2 tuning en de specifieke eisen van uw voertuig.

Stage 2 tuning kan aanzienlijke voordelen bieden in termen van vermogenswinst en rijprestaties. Het kan resulteren in een aanzienlijk hoger vermogen en koppel, verbeterde acceleratie en respons, en een algeheel opwindendere rijervaring. Echter, het is belangrijk om de wettelijke beperkingen en voorschriften met betrekking tot modificaties aan voertuigen in uw regio te raadplegen, aangezien sommige aanpassingen mogelijk niet legaal zijn op openbare wegen.

Hopelijk geeft deze gedetailleerde tekst u een beter begrip van stage 2 tuning en de wijzigingen die nodig zijn om de prestaties van een auto te verbeteren. Onthoud altijd dat tuning een gespecialiseerde vaardigheid is en het is aan te raden om professionele hulp in te schakelen bij het uitvoeren van dergelijke modificaties.

Tuning op maat?

Aan de hand van de gegevens tijdens het loggen van de auto (tijdens de metingen op de vermogenstestbank) kunnen wij zo een tuning op maat ontwikkelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de uitlaatgastemperaturen, brandstofdruk, turbodruk etc. In dit geval kunnen wij zo het maximaal mogelijke van de motor benutten. Dit is wat een tuning op maat daadwerkelijk inhoud.

Veelgestelde vragen

Kan mijn auto ook stage 2 getuned worden?

Een stage 2 tuning bieden wij alleen aan voor benzinemotoren. Wij hebben inmiddels een aantal stage 2 pakketten samengesteld waarbij op voorhand weten dat de resultaten verbluffend zullen zijn.

Let op! Bij een stage 2 upgrade is het tanken van minimaal euro 98/E5 noodzakelijk!

Komt mijn auto door de APK met stage 2?

Ja en nee, in sommige gevallen kunnen wij softwarematig ervoor zorgen dat de auto probleemloos door de APK komt. Dit is afhankelijk van het type regelapparaat en het type downpipe. Daarbij bedoelen wij of deze wel of geen katalysator meer tot zijn beschikking heeft.

Word mijn auto zuiniger met een stage 2 tuning?

Nee, bij een stage 2 tuning ligt de hoofdzaak om nóg meer vermogen te kunnen behalen. Een lager brandstofverbruik is in dit geval dat ook niet van toepassing.

Welke onderdelen zitten er in een stage 2 pakket?

De prijzen zoals u op onze website kunt vinden zijn in combinatie met decat/catless (zonder katalysatoren) downpipes. In het geval dat uw voertuig voorzien is van een opf/ppf/gpf (https://www.auto-chippen.nl/opf-ppf-gpf-partikel-filter-uitschakelen/) rekenen wij hiervoor een meerprijs. Dit voor de bijkomende extra softwarematige aanpassingen, werkuren van de- en montage downpipes en de eventueel extra benodigde meetnippels in de downpipes.

Vragen of een afspraak maken?

Mocht uw auto onverhoopt niet in de lijst staan, dan kan het zijn dat wij deze eerder nog niet in behandeling hebben gehad. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over chiptuning? We beantwoorden graag al uw vragen of neem contact op om direct een afspraak in te plannen. We zijn eenvoudig bereikbaar via telefoon, mail en WhatsApp.

Vraag chiptuning aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden!

=